Okna Fakro opinie

Okna Fakro opinie

Postprzez Majsterkowicz » 2012-11-17, 08:29

Co myślicie o oknach Fakro?
Czy są one godne kupienia? Jak to jest u nich z mechanizmami zamykającymi czy są wytrzymałe?
Prosił bym tutaj o opinie ludzie, którzy użytkują okna tej właśnie firmy.
Majsterkowicz
 
Posty: 26
Dołączył(a): 2012-11-14, 07:22

Odp

Avatar użytkownika
Google - reklama
 
Posty: 234
Dołączył(a): Cz lip 05, 2006 10:29 am

Re: Okna Fakro opinie

Postprzez Odkrywca » 2012-11-29, 11:36

Polecam raczej okna Dakea. Maja 2 razy dłuższą gwarancję (20 lat zamiast 10) i mniej kosztują.
Odkrywca
 

Re: Okna Fakro opinie

Postprzez uzytkowniczka » 2012-11-29, 11:40

Okna zakupiliśmy w roku pańskim 2001, FTLe bodajże 94*140, coroczna impregnacja drewna must have, okno jak okno, na pewno nie zapłaciłabym takich pieniędzy teraz za ich okno jak wtedy (ponad 2000 pln). Przy tak szerokiej ofercie okien na rynku jaka jest teraz, z pewnoscią wybrałabym inne, o niższej cenie (lubię sport, ale sponsorować dziewczyn z Muszynianki i płacenie PZPN za możliwość podpisywania się jako partnera reprezentacji polskiej piłki nożnej nie będę - niech płaci Florek ze swojej prywatnej kieszeni) i jak na kobietę przystało - ładniejszym designie. Na mechanizm nie narzekam, choć przy takim wymiarze trochę więcej siły potrzeba żeby otworzyć to ustrojstwo, klamki solidne, choć tworzy się na nich jakiś zielony nalot z czasem. Może teraz robią inne klamki, albo wina wentylacji..
uzytkowniczka
 

Re: Okna Fakro opinie

Postprzez olki » 2012-12-05, 12:37

Wkrótce wchodzi w produkcję okien dachowych największy producent okien w Europie czyli Drutex, ma opatentowana budowe plastikowego okna dachowego.

Oj będzie się działo.

I Fakro i Velux będą musiały mieć się na baczności.
olki
 

Re: Okna Fakro opinie

Postprzez bronka » 2012-12-20, 08:16

Polecam, to sprawdzona firma. Okna są wytrzymałe i doskonale stworzone:)
bronka
 
Posty: 15
Dołączył(a): 2012-12-13, 16:42

Re: Okna Fakro opinie

Postprzez Milosz9213 » 2012-12-23, 09:41

Wiecie co? Ja do tych okien nie mam sentymentu? Wydaje mi się że są jakość lipnie robione:(
Avatar użytkownika
Milosz9213
 
Posty: 24
Dołączył(a): 2012-12-10, 16:44

Re: Okna Fakro opinie

Postprzez Niedoswiadczony » 2013-05-21, 18:53

Ja mam kawał czasu okna z Fakro i służą niezawodnie.
Sporo się je nawet otwiera i nigdy nie było z nimi żądnych problemów z nieszczelnością czy tym mechanizmem. Polecam :)
Niedoswiadczony
 
Posty: 31
Dołączył(a): 2013-05-21, 18:33

Re: Okna Fakro opinie

Postprzez Maxik » 2013-09-16, 07:37

Bardzo trwałe okna - ja mam u siebie w domu. CO prawda dopiero od 4 lat ale wiele osób mi je już wtedy polecało jak trwałe okna.
Tak więc i ja polecam bo nie miałem z nimi kłopotów.
Maxik
 
Posty: 20
Dołączył(a): 2013-09-16, 07:05

Re: Okna Fakro opinie

Postprzez Dzulietta » 2013-09-25, 10:45

Ja te okna mam w posiadaniu :) Ogólnie jest ok, tylko faktycznie trzeba o nie dbać :) Przy odpowiednim zaangazowaniu okna po kilku latach u mnie wygladaja jak nowe :)
Dzulietta
 
Posty: 24
Dołączył(a): 2013-09-25, 09:03

Re: Okna Fakro opinie

Postprzez rafalmleko1234 » 2014-07-17, 05:55

Moim zdaniem okna sa ok, ale wymagaja zbyt wiele zaangażowania jak na okna. Moim zdaniem o wiele szerszą ofertę i o wiele lepsze okna zarówno drewniane jak i plastikowe maja w Ciepłe Okna Grodzisk Mazowiecki. Myślę że warto zpaoznać się z ich ofertą. Bo ja osobiście nie lubię być skazany na jedna firmą. tutaj masz ich stronke www.ciepleoknagrodzisk.pl
rafalmleko1234
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2014-07-16, 16:53




Powrót do Okna i drzwi



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości